Hogyan válasszunk festőhengert?

| ,
Hogyan válasszunk festőhengert?

Különböző festőhengerek, különböző fajta festékekhez és felületekhez valók! Nem mindegy mikor, milyen munkához, melyiket használjuk. Adunk néhány tippet, hogyan válasszunk megfelelő eszközt, a tömérdek kínálat közül!Kültéri homlokzat festés

Kültéri homlokzat festése

Kültéri homlokzat festékekhez használj hosszabb szőrű, lehetőleg cérna hengert, hogy az esetleges kőporos, nemesvakolatos felületek barázdáiba is egyenletesen bejusson a festék.

Mész alapú festékek

Mész alapú festékekhez sem kell a hagyományos meszelő szerszámokhoz ragaszkodni, egy hosszúszőrű festőhenger megoldást nyújt a könnyebb munkálatokhoz.

Beltéri latex tartalmú falfestékek

A prémium minőségű, latex tartalmú beltéri falfestékekhez használj mikroszálas, vagy rövidszőrű hengert az egyenletes, sima felületek eléréséhez.

Beltéri diszperziós falfestékek

Beltéri diszperziós falfestékhez 12-14 mm-es szálhosszúságú teddy ajánlott, igen jó festékfelvevő és -leadó képességgel magas négyzetméter teljesítménnyel. A huzat eleinte minimálisan szöszöl, azonban könnyen kimosható, nem fröcsköl és hosszú élettartammal rendelkezik. Strapabíró, oldószerálló és egy nagyon finom struktúrát képez a felületen.

Lakkozás

A tükörsima lakkozáshoz elengedhetetlen a jó teddy. Oldószeres lakkokhoz aprószőrű, poliészteres, vizes bázisúhoz akár szivacs henger is használható.

Oldószeres zománcfesték

Oldószeres kerítésfestékekhez, zománcokhoz oldószerálló poliamid/nylonból készült henger az ideális. A huzat szinte szöszmentes, és sima felületstruktúrát eredményez.

Fedő zománcfestékek

A víz hígítású fedőzománcokhoz lekerekített végű szivacshenger a legjobb választás. A végeredmény buborékmentes. Nem csíkoz és könnyedén kimosható.

Szerző: Szentgyörgyi Ádám