Gipszkarton felület előkészítése- mi a helyes sorrend?

|
Gipszkarton felület előkészítése- mi a helyes sorrend?

A gipszkarton szerkezetek – első ránézésre 👀 – teljesen simának tűnnek. Pedig nem feltétlen azok. A felület előkészítése nagyon fontos.

Olvasd el mi az a 4 lépés, melynek betartása elengedhetetlen, hogy a szinezett gipszkarton falad tökéletesen fessen! #colorfesték #festéstippek

 1. GLETTELÉS
  A tartószerkezet és a gipszkarton lapok csatlakozásánál található apró vastagságkülönbséget, valamint a csavarok és szögek mélyedéseit mindenhol egyenesbe hozd.
 2. CSISZOLÁS
  A gipszkarton falak csiszolása elengedhetetlen része a folyamatnak. Ha nem szánsz erre kellő energiát, a festés minden kisebb-nagyobb hibát kihangsúlyoz majd. Nagyon sok porral – ráadásul nagyon apró porra – járó műveletről van szó, ezért alaposan készülj fel rá.
 3. ALAPOZÁS
  Ahhoz, hogy tartós és esztétikus felületet hozzunk létre, a gipszkartonfalat a végső felületképzés előtt alapoznunk kell. Ez elsősorban azért szükséges, hogy egyenletes nedvszívású, homogén felületet képezzünk, így arra hordjuk fel a festéket vagy a tapétát. Akkor dolgoztál jól, ha a gipszkarton az alapozás után teljesen mattá válik.
 4. FESTÉS – Végső felületkezelés
  A gipszfelület kiváló alap festés, mázolás és tapétázás számára. Festeni vizes hígítású (diszperziós) festékkel javasoljuk, mely lég- és páraáteresztő. Fontos #tipp Nem alkalmazható mész-, szilikát-, víz-, üvegfesték.

Köszönjük a figyelmed! Jó munkát kívánunk!